amunt

La Patxeka és una festa

L'origen del nom de la Patxeka

L
L | La patxeka

Sabies que abans, els corrals, eren espais on la gent socialitzava?

Els corrals eren espais on una comunitat de veïns s’ajuntaven per fer teatre. Abans sempre deien que "feien comèdia", tot i que fossin d'altres gèneres. El que estava clar és que un corral era un lloc de reunió, de jarana, de fer comunitat.

El més famós va ser el Corral de la Pacheca, ja que la seva propietària era Isabel Pacheco. D’aquí la frase del Corral de la Patxeca.

El nom de La Patxeka és un símbol, amb el que volem transmetre que més enllà de ser productores agroecològiques també som un espai on fer comunitat.

A nosaltres ens agrada molt fer xarxa i creiem que és aquest el teixit que ens permet fer un sistema sostenible i saludable tant per les persones com pel medi ambient.

El juny farà un any que vam iniciar el projecte de La Patxeka amb la venda de verdures fresques i de proximitat. També hem fet algunes formacions a la finca. 

Des que vaig estudiar enginyeria agrònoma, veig la importància de conscienciar sobre l'ecologia. Això no es contempla en l'agroindústria que proveeix aliments als supermercats. Per això, m'agrada tant cultivar verdures aplicant la meva experiència i coneixements en biodiversitat i ecologia. I m'agrada tant com mostrar-ho i poder oferir tallers educatius, per a donar a conèixer i viure el que realment és l'agricultura sostenible i de proximitat.